Schamelwagen huren

Een schamelwagen huren voor het vervoeren van groot en lang materiaal? Schamelwagens zijn lange aanhangwagens met twee assen die ver uit elkaar staan. De schamelwagen onderscheidt zich doordat de voorste wielas en de dissel meedraaien in de bocht.

Let op: sinds 2014 mogen nieuwe schamelwagens niet meer zonder luchtrem de weg op. Dat geldt niet voor onze tweedehands en huur schamelwagens.

Je kunt de schamelwagen ophalen in Veenendaal. 

Deze ondernemers uit de regio gingen je voor:

4.9/5
21 Google reviews
10/10
160 Kiyoh reviews

Over Cluistra en Jekuntmijhuren.nl

Aanhangwagens, hoogwerkers en verhuisliften: bij Jekuntmijhuren.nl kun je voor elke klus het juiste materiaal huren. Als specialist op dit gebied leveren wij betrouwbaar materiaal tegen een nette prijs. We doen wat we beloven. Dat is de kracht van goede service.

Bekijk onze klanten

Ons werkgebied

Wij zijn gevestigd in Veenendaal, Utrecht. Ons werkgebied is in Midden-Nederland tussen de plaatsen Utrecht, Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Tiel en Nijmegen. Wij verhuren materiaal aan particulieren en bedrijven uit verschillende branches.

Plan je route

 

Bovag BOVAG-erkend
Flexibel Flexibele termijnen
Onderhoud Goed onderhouden
Oplossingen De juiste oplossing
Tevreden Tevreden klanten

Veelgestelde vragen bij dit product

Wat is de langste schamelwagen die jullie hebben?

9 meter. Wij hebben schamelwagens van 6,5, en van 8 en 9 meter lang.

Wat is het laadvermogen van de autoschamelwagen?

Het maximale laadvermogen van de autoschamelwagen is 2060kg. Bij twijfel kun je altijd even met ons overleggen, dan kijken we samen met je naar de beste oplossing.

Mag je een schamelwagen besturen met BE rijbewijs?

Ja, in principe wel. Als je een BE rijbewijs hebt, en een auto die het gewicht mag trekken, dan kun je prima uit de voeten. Lees hier iets meer over rijbewijzen, laadgewicht en aanhangwagens.

Schamelwagen versus machinetransporter

Wat maakt een schamelwagen nou praktischer dan bijvoorbeeld een machinetransporter of autoambulance? We leggen het je graag kort uit. Het voordeel van de twee assen aan beide uiteindes van de schamelwagen is dat gewichtsverschil op de laadvloer mogelijk is. Het gewicht van de lading hoeft niet gelijk verdeeld te worden, waardoor je allerlei soorten goederen en lichte machines met de schamelwagen kunt vervoeren. Ook heb je hierdoor nooit last van teveel of te weinig kogeldruk tijdens het vervoer van je ladingen.

Drie soorten schamelwagens te huur

Wij verhuren drie verschillende soorten schamelwagens.

Al onze schamelwagens hebben een eigen remsysteem, dat ook wel oplooprem wordt genoemd. In de dissel zit een mechanisme dat bij tegendruk van de aanhanger automatisch de rem in werking zet. Hieronder zetten we kort de typen onder elkaar.

Lichtgewicht schamelwagen

Allereerst een lichtgewicht schamelwagen met aluminium borden die open kunnen klappen om het laden en lossen makkelijker te maken. Deze lichte aanhanger weegt slechts 880 kg (!) en heeft een laadvermogen van 2620 kg.

Schamelwagen voor auto- of machinevervoer

De tweede schamelwagen is iets zwaarder (1500 kg) en is 8 meter lang. Het laadvermogen van deze aanhangwagen is 2000 kg. Standaard leveren wij hierbij een handlier en twee oprijplanken. De aanhanger is verlaagd en geschikt voor het vervoeren van auto’s of machines.

9 meter schamelwagen: ideaal voor plaatvervoer

Onze derde en laatste schamel aanhanger is vrij uniek. Deze is 9 meter lang, waardoor hij drie kleine of twee grote auto’s in één keer kan vervoeren. Ideaal voor autobedrijven. De lengte van de aanhangwagen is voor leveranciers van sandwichpanelen en profielplaten erg gunstig. Panelen van 10 meter lang (mag 1 meter uitsteken) kunnen gemakkelijk getransporteerd worden met deze specifieke schamelwagen.

Heb ik een rijbewijs BE nodig?

Ja, om in een huur schamelwagen te rijden heb je een rijbewijs BE nodig.

HAPERT schamelwagens

De schamelwagens die je bij ons kunt huren zijn van het merk HAPERT. Je bent dus verzekerd van een goede kwaliteit aanhangwagen en een veilig transport van je goederen. Een schamelwagen huren kan al vanaf een halve dag voor maar € 60. Reserveer onze aanhangwagens direct online!

Wat zijn de prijzen?

Denk je erover om de aanhanger voor langere tijd bij ons te huren? Bekijk gerust onze tarieven of neem contact met ons op voor persoonlijk advies, en een gunstige prijsopgave op maat.