Schamelwagen of autotransporter, welke kies ik?

Wat kan ik het beste huren, een schamelwagen of een machinetransporter? We kunnen ons deze vragen goed voorstellen. Om verwarring te voorkomen leggen we het gewoon nog een keertje goed uit. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen een schamelwagen en een machinetransporter:

Schamelwagens: voor lang materiaal en grotere machines

Schamelwagens worden vaak gebruikt voor het veilig vervoeren van lang en groot materiaal. Het zijn lange aanhangwagens met twee assen die ver uit elkaar staan; een as helemaal vooraan, en eentje helemaal achteraan. Een ‘schamel’ is van oudsher een ‘draagbalk van het onderstel van een wagen’. De schamelwagen onderscheidt zich dan ook doordat de voorste wielas en de dissel meedraaien in de bocht. Dat is bij reguliere aanhangwagens (en ook bij machinetransporters) niet het geval.

Dus, heb je lang materiaal dat vervoerd moet worden, kies dan voor een schamelwagen.

Wij hebben ze van 6,5 meter, 8 meter, 9 meter, en ook eentje waar je goed autos op kunt vervoeren.

Machinetransporters: voor kleiner materieel

Autoambulance-tridemasser-kantelbaarMachinetransporters worden natuurlijk vooral gebruikt om wat kleinere machines op te vervoeren. Denk aan een shovel, mini kraan of schaarhoogwerker. Machinetransporters hebben dan ook geen meesturende wielas. Onze machinetransporters zijn stuk voor stuk voorzien van handige oprijplanken of een oprijklep, zodat je je machine zonder problemen op de transporter kunt rijden.

Wij verhuren verschillende soorten machinetransporters; 3 meter lang, ruim 4 meter lang (kantelbaar) en tridemasser machinetransporters (kantelbaar).

Wat heb je nodig? We geven graag advies!

Heb je vragen over onze schamelwagens of machinetransporters? Wil je ze gewoon even kunnen bekijken? Of heb je een speciale klus waarbij je niet precies weet wat je nodig hebt qua vervoer? Bel even of kom langs in Veenendaal. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en geven je advies wat voor jou de beste oplossing is.

Over Cluistra en Jekuntmijhuren.nl

Jekuntmijhuren.nl is jouw specialist voor het huren van onder andere aanhangwagens, hoogwerkers, verhuisliften en auto/opleggers. Doen wat je zegt, betrouwbaar materieel, goede service en een nette prijs zijn de basis voor ons bedrijf.

Ons werkgebied

Wij zijn gevestigd in de plaats Veenendaal (Utrecht).
Wij zijn veel actief in Midden Nederland tussen de plaatsen Utrecht, Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Tiel en Nijmegen

Bekijk onze klanten

Bovag BOVAG-erkend
Flexibel Flexibele termijnen
Onderhoud Goed onderhouden
Oplossingen De juiste oplossing
Tevreden Tevreden klanten